top of page
Educatie pentru succes 2023
Educatie pentru succes 2023
20 mai 2023, 09:30 – 17:00
Biavati Events,
Strada Serghei Vasilievici Rahmaninov 2B, București
Educatie pentru succes 2024: Event Details

Noțiunea de succes a depășit de mult sfera academică și pe cea financiară. Un parcurs academic excelent, un cont substanțial în bancă, un înalt statut social și ascensiunea în vârful ierarhiei profesionale nu reprezintă nicidecum garanția unei vieți împlinite. 8 specialiști de top din psihologie, educație, filosofie și finanțe redefinesc la conferința EDUCare – Educație pentru succes, valențele succesului.
Ne vedem pe 20 mai, la Biavati Events, între 9.30 – 17.00, la un nou eveniment marca Mozaic Media. 30% din vânzările obținute din bilete sunt direcționate către Asociatia MAGIC – organizație care le oferă copiilor diagnosticați cu cancer și aflați în situații vulnerabile motive să se bucure, să își regăsească copilăria și încrederea în ei și în cei din jur.

Educatie pentru succes 2024: Overview

AGENDA


Panel I:

10.15 Teodor Paleologu – Caracterul cui îl lăsăm? 

10.40 Gaspar Gyorgy – Eliminarea incestului emoțional din relația părinte-copil.

11.05 Claudia Oprescu – Investiții în amintiri, nu în lucruri.

11.25 Q&A

11.40 pauză de cafea


Panel II:

12.00 Dr Antonela Curici – invited guest 

12.15 Corina Popa – „DECÂT“ o întrebare: la ce ne ajută lingvistica? 

12.40 Gelu Duminică – Dacă îmi spui țigan, nu pe mine mă jignești.

13.05 Adina Horga - Dragostea pentru natură se invața de mic

13.25 Q&A

13.45 Pauza de masă 

(nu este asigurata de organizatori)


Panel III

14.30 Ciprian Mihali –„Greaua moștenire“ a școlii românești și povara ei asupra viitorului

14.50 Vlad Cainamisir – invited guest

15.05 Oana Moraru - Trezirea și menținerea motivației școlare. 

15.40 Q&A

16.00 Final

Conference Event
Educatie pentru succes 2024: Text

SPEAKERS

Gáspár György.jpg

GÁSPÁR GYÖRGY

Eliminarea incestului emoțional din relația părinte-copil

Gáspár György - psiholog clinician, psihoterapeut relațional, co-fondator al conceptului paginadepsihologie.ro și președintele Asociației Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie. Este membru al Colegiului Psihologilor din România și autorul cărților „Copilul invizibil” și “Revoluția iubirii”.

Oana Moraru.jpg

OANA MORARU

Trezirea și menținerea motivației școlare

Oana Moraru este consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon și a platformei online Vocea Părinților, care adună povești din școala românească și le oferă soluții părinților aflați într-o relație dificilă cu aceasta.

Corina Popa.jpg

CORINA POPA

"DECÂT" o întrebare: la ce ne ajută lingvistica?

Corina Popa este lector doctor asociat la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI), Facultatea de Litere, Universitatea din București și inițiatoarea Școlii de gramatică - un proiect de popularizare a exprimării corecte în limba română cu peste 90 000 de urmăritori în mediul online. 


Experiența sa profesională este strâns legată de domeniul educației, fiind, de-a lungul timpului, consilier la Departamentul Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale, expert în etică universitară în cadrul UEFISCDI, realizatoarea emisiunii „Next: educația viitorului” și consilier pe probleme de educație la Parlamentul României.

TP c.jpg

THEODOR PALEOLOGU

Caracterul cui îl lăsăm?

Theodor Paleologu, fost elev al Ecole Normale Supérieure, a studiat filozofia la Universitatea Paris I Sorbonne şi este doctor în filozofie politică al Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi al Universităţii din München. A fost fellow la Harvard, Notre Dame şi Wissenschaftskolleg zu Berlin, a predat la Boston College, Deep Springs College, European College of Liberal Arts de la Berlin şi Universitatea din Copenhaga. A fost ambasador al României în Danemarca şi Islanda şi Ministru al Culturii. În prezent este președintele Fundației Paleologu.

foto Gelu_color c.jpeg

GELU DUMINICĂ

Daca imi spui țigan, nu pe mine mă jignești

Sunt Gelu Duminică, om, copilul părinților mei, rom. Spun mereu că sunt cine sunt datorită părinților mei și lui Dumnezeu, care mi-a zâmbit prin oamenii care au văzut în mine mai mult decât o culoare sau o etichetă.


De 23 de ani, munca mea înseamnă Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, care lucrează în a da voce romilor de pretutindeni, mereu cu gândul că România poate deveni o țară în care să ne simțim, cu toții, acasă.

Claudia Oprescu c.jpg

CLAUDIA OPRESCU

Investiții în amintiri, nu în lucruri

Claudia Oprescu lucrează de mai bine de zece ani în domeniul comunicării, de cinci ani coordonează proiectele de implicare în comunitate ale Băncii Comerciale Române și este profesor la Școala de Bani unde îi învață pe copii și tineri cum să fie responsabili cu banii, iar pe părinți cum să le vorbească despre bani copiilor. Scrie povești pentru copii în timpul liber și iubește natura.

Adina Horga c.jpg

ADINA HORGA

Dragostea pentru natură se invața de mic

Adina Horga este antreprenor in educatie, fondator al gradinitelor Bergman Nature Kindergarten, pedagog specializat in educatia de tip outdoor.

Mihali c.jpg

CIPRIAN MIHALI

„Greaua moștenire” a școlii românești și povara ei asupra viitorului

Ciprian Mihali (n. 1967) a terminat Filosofia la Cluj în 1992. În 2000 a devenit doctor în filosofie al Universităților din Cluj și Strasbourg. Predă din 1992 la Universitatea „Babeș-Bolyai” și a fost profesor invitat la numeroase universități occidentale. Între 2012 și 2016 a fost ambasador al României în Senegal și în alte șapte state din Africa de Vest. Din 2016 până în 2020 a fost director pentru Europa de Vest, la Bruxelles, al Agenției Universitare a Francofoniei. Autor a șapte cărți și peste 25 de traduceri din limba franceză, a fost recompensat de statul francez cu Palmele academice (2012) și de Academia Română cu Premiul Nicolae Titulescu pentru excelență în Diplomație (2017).

DSCF4478 (2).jpg

ANTOANELA CURICI

Poți trata cu succes doar după ce ai identificat boala corect și la timp

Antoanela Curici este expert în medicina de laborator de peste 13 ani. Practic, și-a dedicat viața analizei probelor biologice în vederea identificării tiparelor care sugerează prezența unor probleme medicale. Activitatea sa este esențială pentru medici și pacienți, succesul tratamentelor fiind decis de depistarea corectă și din timp a bolilor.
Antoanela își desfășoară activitatea în cel mai mare laborator privat de analize medicale din Sud-Estul Europei, amplasat în Chiajna, lângă București. Ea este, în același timp, asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. De-a lungul timpului a semnat și a publicat numeroase lucrări de specialitate, în engleză și în română, având o activitate intensă în domeniul cercetării medicale.
Unitatea de învățământ în care s-a format este Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Educatie pentru succes 2024: Speakers

PARTENERI PRINCIPALI

762px-EON_Logo.svg.png
BCR_Special_screen.png
synevo-square.webp
Educatie pentru succes 2024: Sponsors

PARTENERI

Logo_Delgaz_grid_positive_web.png
Logo GLS_png.png
PRJ_GREEN VILLAGE_LOGO UPGRADE_rgb.jpg
Bic_logo_PNG1.png
CL_LOGO_HELIOCARE+CLABS.png
LOGO_KORILL_KIDS_CMYK_19.05.2020-01.jpg
sigla_marimer NOUA.png
Logo Astenor.png
Next_Logotype_2022_black font.png
logo-AC-vertical-negru.png
KAFUNE_LOGO_dark_S.png
Logo-Educare-ID-pagini.png
pdp.png
Logo 10 ANI (1).png
asocmagic.png
Educatie pentru succes 2024: Sponsors

MAȘINA OFICIALĂ

Honda vertical.png

HONDA ROMÂNIA

Honda România ne-a fost alături înca de la prima ediție și le mulțumim pentru încrederea acordată.

Educatie pentru succes 2024: Sponsors

PARTENERI MEDIA

pdp.png
MAGIC FM red and black.jpg
IQads_logo.png
logo Cariere.tif
SMARK_logo.png
new cmc pentru backgroun alb 72dpi.jpg
Anca Ilie.png
b24kids_logo.jpg
cropped-sigla-prescolar-fara-blog.jpg
kids-news.png
logo_catchy-02.jpg
logo-frici-de-mamici (1).png
Oana Constantinescu - mamica activa.png
Tandem W.png
Educatie pentru succes 2024: Sponsors
bottom of page